Υπόθεση: Το επεισόδιο "Δύο κόσμοι σε μία κουζίνα" ξεκινάει στα χρόνια της οθωμανικής κυριαρχίας για να δει πώς διαμορφώθηκε το φαγητό που τρώμε σήμερα. Με την ίδρυση του νέου ελληνικού κράτους, αρχίζουν να αλλάζουν οι επιρροές της ελληνικής κουζίνας, αυτή τη φορά με την εισαγωγή γεύσεων από τη Δύση.
Η σειρά ντοκιμαντέρ παρουσιάζει την εξέλιξη της διατροφής στον ελλαδικό χώρο και τη Μεσόγειο, σε πέντε ωριαία επεισόδια που διαρθρώνονται χρονολογικά από τα προϊστορικά χρόνια, την Αρχαιότητα, το Βυζάντιο, τα Οθωμανικά χρόνια, την ίδρυση του νεοελληνικού κράτους, ως και τη σύγχρονη Ελλάδα. Πώς άλλαξαν οι τροφές, τα σκεύη και οι διατροφικές συνήθειες στον ελλαδικό χώρο ανά τους αιώνες; Πόσο μας επηρέασαν άλλοι πολιτισμοί και πώς τους επηρεάσαμε;
Τα επεισόδια της σειράς εκτυλίσσονται μέσα από δραματικές αναπαραστάσεις, αρχαιολογικές ανασκαφές, εντυπωσιακά γυρίσματα στη νοτιο-ανατολική Μεσόγειο, effects/animation, αερολήψεις, σπάνια αρχειακά φίλμ χαρακτηρίζουν αυτό το σπάνιο για τα ελληνικά δεδομένα τηλεοπτικό εγχείρημα. Η σειρά περιλαμβάνει συνεντεύξεις με σημαντικούς Έλληνες και ξένους επιστήμονες, ερευνητές και ειδικούς της διατροφής, που φωτίζουν άγνωστες πτυχές της εξέλιξης των τροφών και της μαγειρικής, καθώς και τις πολιτιστικές επιρροές που αποτελούν αναπόσπαστο μέρος της ελληνικής διατροφής και ταυτότητας.
Σκηνοθεσία: Γιούρι Αβέρωφ, Ανδρέας Αποστολίδης, Λευτέρης Χαρίτος κ.α.
Αφήγηση: Ακύλλας Καραζήσης
Η σειρά ντοκιμαντέρ παρουσιάζει την εξέλιξη της διατροφής στον ελλαδικό χώρο και τη Μεσόγειο, σε πέντε ωριαία επεισόδια που διαρθρώνονται χρονολογικά από τα προϊστορικά χρόνια, την Αρχαιότητα, το Βυζάντιο, τα Οθωμανικά χρόνια, την ίδρυση του νεοελληνικού κράτους, ως και τη σύγχρονη Ελλάδα. Πώς άλλαξαν οι τροφές, τα σκεύη και οι διατροφικές συνήθειες στον ελλαδικό χώρο ανά τους αιώνες; Πόσο μας επηρέασαν άλλοι πολιτισμοί και πώς τους επηρεάσαμε;
Τα επεισόδια της σειράς εκτυλίσσονται μέσα από δραματικές αναπαραστάσεις, αρχαιολογικές ανασκαφές, εντυπωσιακά γυρίσματα στη νοτιο-ανατολική Μεσόγειο, effects/animation, αερολήψεις, σπάνια αρχειακά φίλμ χαρακτηρίζουν αυτό το σπάνιο για τα ελληνικά δεδομένα τηλεοπτικό εγχείρημα. Η σειρά περιλαμβάνει συνεντεύξεις με σημαντικούς Έλληνες και ξένους επιστήμονες, ερευνητές και ειδικούς της διατροφής, που φωτίζουν άγνωστες πτυχές της εξέλιξης των τροφών και της μαγειρικής, καθώς και τις πολιτιστικές επιρροές που αποτελούν αναπόσπαστο μέρος της ελληνικής διατροφής και ταυτότητας.
Σκηνοθεσία: Γιούρι Αβέρωφ, Ανδρέας Αποστολίδης, Λευτέρης Χαρίτος κ.α.
Αφήγηση: Ακύλλας Καραζήσης
- Κατηγορίες
- Documentary
Γίνε ο πρώτος που θα σχολιάσει