A Double Life - Διπλή ζωή (1947) Ronald Colman, Edmond O'Brien (HD)

14 Προβολές
Published
******************************************************************************** ******************************************************************************** ******************************************************************************** *********************************************************IMDb rating: 6,9/10
Ο Άντονυ Τζον (Ronald Colman) είναι ένας εξαίρετος ηθοποιός του Μπρόντγουεϊ του οποίου η ζωή επηρεάζεται έντονα από τους χαρακτήρες που υποδύεται.
Μετά από χρόνια, ερμηνεύοντας ένα ευρύ φάσμα ρόλων, δεν μπορεί να ξεχωρίσει την πραγματική του υπόσταση, συγχέοντας αυτήν ενίοτε με το πλήθος των ηρώων που ταυτίστηκε.
Όταν παίζει κωμωδία είναι ένας πολύ ευχάριστος άνθρωπος, αλλά όταν παίζει δράμα, είναι τρομερό αυτό που βιώνουν οι γύρω του. Αυτός είναι άλλωστε και ο λόγος που τον άφησε η σύζυγός του Μπρίτα (Signe Hasso), η οποία αν κι εξακολουθεί να τον αγαπά κι εργάζεται στο θέατρο μαζί του, έχει πλέον συνειδητοποιήσει ότι είναι αδύνατη κάθε προσπάθεια συμβίωσης.
Έτσι, όταν ο Άντονυ δέχεται να παίξει τον Οθέλλο, αφιερώνεται εξ ολοκλήρου στον ρόλο, διεισδύει κάθε μέρα όλο και βαθύτερα, με αποτέλεσμα να κυριευθεί απ\' αυτόν και ν\' αφεθεί στην πλήρη επικράτηση του Σαιξπηρικού ήρωα.
Σύντομα το μυαλό του θα κατακλυσθεί από μια ανεξέλεγκτη ζήλια και καχυποψία για την ενδεχόμενη σχέση της Μπρίτα με τον εκπρόσωπο τύπου του θεάτρου Μπιλ (Edmond O\'Brien) και θ\' αρχίζει να ενεργεί όπως κι ο χαρακτήρας του έργου, πορευόμενος τελικά στα βάθη της παραφροσύνης και της σχιζοφρένιας, που θα τον οδηγήσει στο αναπόφευκτο έγκλημα.

Anthony John is an actor whose life is strongly influenced by the characters he plays. When he\'s playing comedy, he\'s the most enjoyable person in the world, but when he\'s playing drama, he\'s impossible to be around. it\'s terrible to be around him. That\'s why his wife Brita divorced him: although she loves him and still works with him, she couldn\'t stand to live with him anymore. So when Anthony has the role of Othello, he devotes himself entirely to the part, but it soon overwhelms him; with each day, Othello\'s murderous jealousy fills his mind more and more.
Director: George Cukor
Writers: Ruth Gordon, Garson Kanin
Stars: Ronald Colman, Edmond O\'Brien, Signe Hasso
Κατηγορίες
Eng Films
Γίνε ο πρώτος που θα σχολιάσει